Terugblikken op een geslaagde Inspiratiedag Vitaal & Vaardig

Afgelopen donderdag 30 juni was het zover; de Inspiratiedag Vitaal & Vaardig in Houten. Met veel trots kijken we terug op deze dag en we willen je nogmaals bedanken voor je komst.

Deze Inspiratiedag stond in het teken van duurzame inzetbaarheid en hoe je als werkgever bewustwording kan creëren bij medewerkers om te werken aan hun eigen inzetbaarheid.

Kortom, hoe zorg je ervoor dat medewerkers elke dag fluitend naar het werk gaan? En nog beter; fluitend naar huis gaan en dit volhouden tot hun pensioen? Dat ze zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar zijn!

Na het welkomstwoord van Bernd Postma (bestuurslid VBZ en werkgevers voorzitten Sociaal Fonds), trapte Tom Feitz af met de introductie van het programma Vitaal & Vaardig. Dit programma voor duurzame inzetbaarheid is ontwikkeld voor ondernemers binnen VBZ. Doel is om medewerkers tot hun pensioen en op een gezonde en prettige manier, inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. Dit doen we door het aanbieden van een compleet programma inclusief begeleiding vanuit VBZ en Implicit. Meer weten over het programma? Klik hier. Wil je de presentatie van Tom nog eens rustig nalezen? Deze kun je hier vinden.

Vervolgens kwamen er twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Bolletje en Koekbakkerij Nanning deelden hun ervaringen met het programma Vitaal & Vaardig. Daarna was het tijd voor de introductie van de Vitaal & Vaardig toolboxen. Niet iedereen kan namelijk (gelijk) meedoen met het programma met begeleiding, maar kan al wel zelfstandig aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Daarom hebben we, naast het programma, gratis toolboxen ontwikkeld voor Financieel Fit, Vitaliteit, Aanpak Ongewenst Gedrag,  Balans Werk/Privé en Loopbaan, Ontwikkeling & Feedback. Iedere box bevat vouchers voor workshops en/of handige materialen waarmee bedrijven zelfstandig aan de slag kunnen en waar medewerkers direct profijt van hebben. Je kunt de Toolbox Balans Privé/Werk en Vitaliteit al direct aanvragen. Meer weten? Klik hier.

We sloten deze dag af met een korte evaluatie. Jullie waardeerden de dag maar liefst met een 8 en daar zijn we erg trots op! Uiteraard kon ook een borrel niet achterblijven om deze dag in stijl af te sluiten.

Wil jij ook dat Tom en Jasmijn een keertje bij jouw bedrijf langskomen om meer te vertellen over duurzame inzetbaarheid? De kracht van dit programma zit namelijk in de aandacht voor zowel de werkgever als de werknemer, persoonlijke begeleiding, op maat gemaakte trainingen, makkelijk toepasbare informatie en de nazorg na afloop. Jaarlijks kunnen 20 bedrijven meedoen met het programma. Zit jouw bedrijf daarbij? Meld je direct aan!

Of vraag alvast een toolbox aan; Toolbox Balans Privé/Werk of Toolbox Vitaliteit.

Jij gaat toch ook aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Wij helpen je graag!

footerimage