Medewerkers bewust maken van het belang van hun eigen inzetbaarheid

Wil jij dat jouw medewerkers elke dag fluitend naar het werk gaan? Maar nog beter; fluitend naar huis gaan en dit volhouden tot hun pensioen? Dat ze zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar zijn? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Laat ze meedoen met ons vitaliteitsprogramma, geef ze inzicht in hun kwaliteiten en plan een afspraak met een ontwikkelcoach of spoor ze aan om één van de workshops te volgen.

het PROGRAMMA

Het programma Vitaal & Vaardig maakt medewerkers bewust van het belang om te werken aan hun eigen inzetbaarheid. Het programma brengt medewerkers in beweging langs de thema’s Balans Werk/Privé, Vitaliteit, Loopbaanontwikkeling en Financieel Fit. De kracht van het programma zit in de aandacht voor zowel de werkgever als de werknemer, persoonlijke begeleiding door twee experts van VBZ, op maat gemaakte trainingen, makkelijk toepasbare  informatie en de nazorg na afloop. Jaarlijks kunnen 20 bedrijven meedoen met het programma. Zit jouw bedrijf daarbij?

DE TOOLBOXEN

Niet iedereen kan meedoen met het programma, maar wel aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Daarom hebben we toolboxen ontwikkeld rondom de thema’s Balans privé/werk, Vitaliteit, Ongewenst Gedrag, Loopbaanontwikkeling en Financieel fit. Iedere box bevat vouchers voor workshops of handige materialen waarmee jullie zelfstandig aan de slag kunnen en waar medewerkers direct profijt van hebben. Elke toolbox is gratis beschikbaar. Benieuwd naar de toolbox(en)? 

Speciaal voor leidinggevenden hebben we een toolbox ontwikkeld met de highlights van elke toolbox, om medewerkers op weg te helpen met duurzame inzetbaarheid.

Elke toolbox is gratis beschikbaar. Benieuwd naar de toolbox(en)? 

ONDERWERPEN

GRENZEN BEWAKEN
PRIORITEITEN STELLEN
GEMOTIVEERD BLIJVEN
EEN STAPJE TERUG

ONDERWERPEN

GEZONDE NACHTRUST
GOEDE VOEDING
BEWEGEN & ONTSPANNING
PLOEGENDIENSTEN

ONDERWERPEN

LOOPBAANADVIES
ONTWIKKELEN VAARDIGHEDEN
OMGAAN MET LASTIGE SITUATIES
ONDERSTEUNING LEIDINGGEVENDEN

ONDERWERPEN

INZICHT IN GELDZAKEN
PENSIOENVRAAGSTUKKEN
BEWUSTWORDING
FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN

ONDERWERPEN

VERTROUWENSPERSOON
BESPREKEN
HULPMIDDELEN
GEDRAGSCODE

ONDERWERPEN

BALANS PRIVÉ & WERK
VITALITEIT
LOOPBAAN & ONTWIKKELING
FINANCIEEL FIT
ONGEWENST GEDRAG

PRAKTIJKERVARINGEN

Hieronder vind je een aantal ervaringen van bedrijven die al hebben deelgenomen aan het programma of een toolbox hebben besteld.

Waarom is aandacht voor duurzame inzetbaarheid bij Bolletje belangrijk?
“In ons ‘Bolletje bewust’ beleid staat dat wij als werkgever graag vitale medewerkers hebben en vooral ook behouden. Kortom; iedere medewerker bij Bolletje moet gezond zijn pensioen halen. Om dit te kunnen realiseren, moet je als werkgever het gesprek aangaan en jouw medewerkers bewust maken van het belang om te werken aan hun eigen inzetbaarheid. Daarnaast is het natuurlijk zo dat vitale medewerkers, minder verzuimen en productiever zijn.
Wat was jullie rol als werkgever vooraf en tijdens de pilot?
“Ikzelf ben als HR specialist altijd een groot voorstander geweest van een traject met bewustwording voor duurzame inzetbaarheid. Door leidinggevenden zelf te laten ervaren hoe prettig het is om een financieel inzicht te krijgen en dat een gesprek met een ontwikkelcoach mogelijkheden biedt, zagen ook zij het belang van dit programma in.”
Wat is de toegevoegde waarde van het programma als Vitaal & Vaardig voor jullie als werkgever?
“De praktische handvaten die we krijgen voor leidinggevenden om het gesprek aan te gaan met medewerkers. Daarnaast zit het programma goed in elkaar en is over alles goed nagedacht, het aanbod in workshops, de communicatie en de informatievoorziening sluit goed aan op de praktijk.”
Previous slide
Next slide