TOOLBOX financieel fit

Een financieel fitte werknemer is productiever, mobieler en gelukkiger. Geef jouw werknemers daarom een helpende hand bij geldzorgen en geldzaken! Hoe? Herken, bespreek en verwijs! Wij hebben in deze toolbox voor jou als werkgever praktische informatie gebundeld, geven handige tips en bieden je gesprekstips om het gesprek met jouw medewerkers aan te gaan.

In deze toolbox vind je een poster die je bij jullie op locatie kunt ophangen. Deze biedt de werknemer een helpende hand bij geldzorgen en geeft aan waar hij of zij terecht kan met financiële vragen en/of problemen. Daarnaast bevat deze box een klikring met een aantal flashcards. Hierop staat allerlei praktische informatie voor jou als werkgever, denk bijvoorbeeld aan wat je kunt doen bij een loonbeslag, hoe je de signalen van een medewerker met financiële problemen kunt herkennen en tips om het gesprek met medewerkers aan te gaan. Tot slot hebben we ook een flyer voor een financiële foto toegevoegd. Hiermee krijgt de medewerker een compleet inzicht in zijn of haar financiële situatie en staat samen met een ervaren adviseur stil bij het inkomen, de uitgaven, de leefstijl en het pensioen. Wil jij deze toolbox hebben voor jouw bedrijf? Je kunt hem hieronder direct bestellen.

BiedT een helpende hand!

Wist je dat 1 op de 5 huishoudens geldzorgen heeft? Werknemers met geldzorgen zijn gemiddeld zeven dagen extra ziek en 20% minder productief. Dit raakt jou als werkgever. Biedt een helpende hand: herken, bespreek en verwijs. Deze klikring met flashcards is een praktisch hulpmiddel dat je kunt gebruiken om de signalen van financiële problemen bij jouw werknemers te herkennen. Maar om vervolgens het gesprek over geldzaken en -zorgen aan te gaan? Dat is voor zowel werkgever als werknemer vaak moeilijk. Daarom hebben we ook een aantal flashcards met praktische gesprekstips toegevoegd.

Magazine

In het magazine Over Geld vindt de medewerker allerlei tips en trucs om slimmer met zijn of haar geld om te gaan! Denk aan praktische checklists, tips om beter rond te komen, lekkere, maar voordelige recepten, energiebespaartips, waar je terecht kunt met geldzorgen en alles over pensioen in ‘Jip-en-Janneketaal’. Dit magazine is te bestellen voor jouw medewerkers.

Bestel hieronder het magazine voor al jouw medewerkers.

HELPENDE HAND BIJ GELDZORGEN

Steeds meer mensen vinden het lastig om de juiste financiële keuzes te maken. En alles wordt steeds duurder. Het is dus zeker niet gek om hulp te zoeken bij geldzorgen en als werkgever wil je dit aanmoedigen en stimuleren. Hiervoor kun je de posters in deze toolbox inzetten. Medewerkers kunnen de QR-code scannen en vinden tips over geldzaken. Ze kunnen ook anoniem een test doen op Geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor gratis advies.

FINANCIËLE FOTO

Daarnaast bevat de box een flyer voor een financiële foto. Een financiële foto geeft inzicht.  Samen met een financieel adviseur loopt de werknemer het inkomen, de uitgaven, de leefstijl en het pensioen langs. Zodat duidelijk wordt wat de impact is van minder werken, er een tijdje tussenuit of een opleiding volgen. Een hele geruststelling.

Wil jij een medewerker aanmelden voor een financiële foto, of direct de toolbox bestellen?

Over Pensioen

Pensioen klinkt nog voor veel mensen ver weg. Toch is pensioen dichterbij dan je denkt en zijn er bepaalde levensgebeurtenissen van nu welke direct gevolgen (kunnen) hebben op jouw pensioen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, samenwonen of trouwen, een kind krijgen en ouderschapsverlof. Om dit inzichtelijk te maken hebben we een tweetal infographics gemaakt. Deze zijn intern te gebruiken en hieronder te downloaden als PDF.

Gratis informatiebijeenkomsten over pensioen

Pensioen is voor veel werknemers een ingewikkeld onderwerp. De pensioenconsulent van Pensioenfonds Zoetwaren geeft daarom graag uitleg over dit onderwerp. In een gratis informatiebijeenkomst bij jullie op locatie vertelt de pensioenconsulent alles wat werknemers moeten weten over pensioen. Een presentatie over de pensioenregeling duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens en na de presentatie is er voldoende tijd voor werknemers om (persoonlijke) vragen te stellen.

Klikring met flashcards

De klikring met flashcards is een praktisch hulpmiddel voor HR-adviseurs. Het bevat een duidelijke uitleg over de verschillende verlofregelingen en een handige checklist om signalen van financiële problemen bij medewerkers te herkennen. Daarover het gesprek aangaan kan lastig zijn. Daarom hebben we ook praktische gesprekstips toegevoegd.

Budget Teckel

Heb jij medewerkers die zich weleens zorgen maken om hun financiën? Zijn ze het overzicht soms helemaal kwijt? Logisch. Want budgetteren is taaie materie. Je moet er echt je tanden in zetten. En daar kun jij jouw medewerkers bij helpen! Samen met de budgetcoach van Vitaal en Vaardig kunnen zij hun budget tackelen, orde op zaken stellen en financieel fit blijven! Zodat ze tijd overhouden voor leuke dingen.