TOOLBOX vitaliteit

Investeren in vitaliteit loont! Het zorgt voor minder ziekteverzuim, meer productiviteit, een grotere betrokkenheid en een sterk werkgeversmerk. Maar hoe ga je aan de slag met vitaliteit? Wij hebben een aantal thema’s van vitaliteit geselecteerd en geven in deze toolbox concrete handvatten aan werkgevers en werknemers om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

In deze toolbox vind je meer informatie over de Meten is Weten stand bij jou op locatie. Deze stand geeft jouw medewerkers inzicht in hun werkelijke, fysiek leeftijd en inspireert ze om gezonder te gaan leven. Ook is het prettig om door middel van de “Company-Vit” scan inzicht te krijgen waar in de organisatie de focus qua vitaliteit zou moeten liggen. En tot slot helpt de communicatiekit in deze toolbox jou om de aandacht te vestigen op leefstijlverbeteringen bij de medewerkers. Wil jij deze toolbox hebben voor jouw bedrijf? Je kunt hem hieronder direct bestellen.

Meten is weten stand

Zijn jouw medewerkers fysiek gezien ouder of jonger dan hun werkelijke leeftijd? Wel of niet roken, dagelijks bewegen en gezond te eten hebben veel invloed. Medewerkers vinden het interessant en vaak ook verhelderend om hierop getest of gemeten te worden. En belangrijker nog, het inspireert ze om in actie te komen!

Meten is Weten is een flexibele stand en maakt onderdeel uit van de Toolbox Vitaliteit. MyDailyLifestyle komt met de stand een dag of een dagdeel op één of meerdere door jou gekozen locaties. Denk aan een kantine, een productielocatie of op een locatie tijdens een bedrijfsevenement.

De coaches van MyDailyLifestyle komen op locatie om jouw medewerkers op te meten. Zij meten:

  1. Lichaamsgewicht en body mass index (BMI)
  2. Vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht
  3. Basaal metabolisme (ruststofwisseling)
  4. Metabolische leeftijd

Na afloop krijgt elke medewerker een persoonlijk rapport met uitleg. De metabolische leeftijd is één van de uitkomsten in dit rapport. Deze score geeft weer of men jonger óf ouder is dan de daadwerkelijke leeftijd. Vaak is dit een eye-opener en heeft tot gevolg dat de vraag: “Hoe oud ben jij eigenlijk?” nog vaak in de wandelgangen van de organisatie te horen zijn! Tot slot geeft de leefstijlcoach ook voorlichting en uitleg bij dit rapport, geven zij de medewerkers nuttige tips en adviezen om de leefstijl aan te passen en zo gezonder en fitter te worden.

bedrijfsconsult

Vitale en gezonde medewerkers die lekker in hun vel zitten, voelen zich gelukkiger en gemotiveerder. Vitaliteit is dus een belangrijk thema in elke organisatie, maar ook een breed begrip. Want elke organisatie is anders en vraagt om andere accenten. Om erachter te komen waar in jouw organisatie het accent zou moeten liggen, hebben we een gratis consult met een Register-consultant duurzame inzetbaarheid van MyDailyLifestyle opgenomen in de Toolbox Vitaliteit.

Deze consultant denkt met je mee. In een uur tijd doen jullie samen de “Company-Vit”-scan. Op basis van de resultaten van deze scan gaan jullie al meteen in gesprek over de vitaliteit van jouw bedrijf en wat je kunt doen om de vitaliteit en gezondheid van jouw medewerkers te verbeteren.

Het resultaat: een concept plan van aanpak om medewerkers te motiveren en te inspireren om aan de slag te gaan met hun vitaliteit.

Workshop Stress Less

Eén op de drie gevallen van ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stress. Stress klachten ontstaan vaak door een verstoorde balans tussen werk en privé, werkdruk, baanonzekerheid, agressie op de werkvloer, of bij onregelmatige werktijden. Stress is een grote veroorzaker van zowel fysieke als psychische problemen.

Voor medewerkers is het waardevol inzicht te krijgen in hoe ze zelf invloed kunnen hebben op hun eigen stressniveau. Als mens ervaren we allemaal stress. Het is een drive die ervoor zorgt dat we verder komen. De keerzijde van stress is dat we hierin doorschieten. Hoe kan dat? Wat maakt dat we stress ervaren? Wat zijn de gevolgen?

In deze workshop gaan we hier dieper op in, om medewerkers zo meer inzicht te geven in hun eigen patronen. Deze workshop biedt inzichten in de oorzaken van stress, waarbij de deelnemers ingaan reflecteren op hun eigen ervaring bij stress. Er is ook aandacht voor de huidige werksituatie. Zij verkennen de factoren die stress doen toenemen en welke invloed je daar zelf op kunt uitoefenen.

Magazine "Over Vitaliteit"

Een vitaal persoon beschikt over energie, lichamelijke kracht, wilskracht en weerbaarheid. Vitaliteit houdt dus veel verband met iemands leefstijl. Voeding, roken, alcohol- en drugsgebruik, lichaamsbeweging, ontspanning en slaap bepalen voor een groot deel hoe vitaal je bent. In het magazine, vind je onder andere tips voor een goede nachtrust, delen we eenvoudige, gezonde recepten en toffe challenges!

Bestel hieronder alvast het magazine voor al jouw medewerkers!

vitaliteitskalender

Energiek, fysiek en mentaal gezond en positief in het leven staan, dat gun je iedereen. Vitaliteit is een belangrijk thema geworden de laatste jaren. Investeren in de vitaliteit van medewerkers, levert veel op. Een betere werksfeer, lager ziekteverzuim en loyale medewerkers.

Maar meer bewegen, beter slapen en een gezonder voedingspatroon is nog niets zo makkelijk. Hoe geef je vitaliteit vorm binnen jouw organisatie en zorg je ervoor dat je personeel erin meegaat? Met de vitaliteitskalender geef je jouw medewerkers een zetje in de rug. De vitaliteitskalender brengt het thema vitaliteit het hele jaar op een ludieke manier onder de aandacht. Wij hebben voor jou, als werkgever, hiervoor alvast een opzet gemaakt.  

Communicatiekit

Een vitaal persoon beschikt over energie, lichamelijke kracht, wilskracht en weerbaarheid. Vitaliteit houdt dus veel verband met iemands leefstijl. Voeding, roken, alcohol- en drugsgebruik, lichaamsbeweging, ontspanning en slaap bepalen voor een groot deel hoe vitaal iemand is. Ook leeftijd, geslacht, werkbelasting en werkomgeving hebben veel invloed.

“Wie zijn leefstijl verbetert, werkt aan zijn energie, zijn weerbaarheid én zijn motivatie.”

Onderstaande communicatiekit helpt jou om de aandacht te vestigen op leefstijlverbeteringen. De communicatiekit bestaat uit:

  • Set van 8 zelfklevende posters
  • Set van 6 posters (A3 formaat) voor bij de koffieautomaat of in het toiletblok
  • Digitale content voor op jullie narrowcasting systeem

PRAKTIJKERVARINGEN

Wat stimuleerden jullie om de Meten is Weten stand bij jullie op locatie te laten komen?
Wij wilden medewerkers graag op een laagdrempelige manier bewust maken van het belang van vitaliteit en we vonden de Meten is Weten stand de ideale tool hiervoor.
Hoe reageerden men op deze stand en de uitkomsten?
Medewerkers reageerden over het algemeen erg positief. Voor een aantal van hen was het confronterend maar ze voelden zich direct gemotiveerd om actie te ondernemen met betrekking tot hun eetgewoonten en leefstijl en om te zorgen voor voldoende beweging.
Hebben jullie nog andere acties ondernomen op het gebied van vitaliteit?
Naast de Meten is Weten stand hebben wij nog twee workshops georganiseerd. Eén daarvan was gericht op eten en slapen in ploegendienst en de ander was gericht op vitaliteit van medewerkers op kantoor.
Vorige slide
Volgende slide
footerimage (1)