Hoe ga jij om met ongewenst gedrag?

Een intimiderend gesprek, uitgesloten worden van bepaalde activiteiten of een ongewenste aanraking; in elke organisatie komt ongewenst gedrag voor. Hoe je ermee omgaat maakt vaak het verschil. Want elke werkgever moet zich inspannen voor een veilige werkomgeving. Maar hoe doe je dat? En hoe doe je dat goed?

Daarvoor is de toolbox Ongewenst Gedrag toegevoegd aan het programma Vitaal en Vaardig. Je kunt ‘m nu bestellen.

Meer weten over de toolbox Ongewenst Gedrag? Klik hier.

Themabijeenkomst 9 maart 2023

Wil jij aan de slag met ongewenst gedrag in jouw organisatie en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor de themabijeenkomst op 9 maart 2023.

Tijdens de online themabijeenkomst helpt arbodeskundige Koen Langenhuysen je een doordachte aanpak op te zetten.

Op de agenda:

 • Waaruit bestaat een aanpak van ongewenst gedrag?
 • Hoe staat jouw organisatie ervoor?
 • Wat vind je belangrijk?
 • Hoe doen andere het?

Wat zit er in de toolbox ongewenst gedrag?

 • Flyer online themabijeenkomst

Via de QR-code op deze flyer kun je je inschrijven voor de online themabijeenkomst op 9 maart 2023. Goed om uit te delen onder preventiemedewerkers, arbocoördinatoren, HR, MT-leden, OR-leden en anderen die zich bezighouden met de aanpak van ongewenste gedrag binnen het bedrijf.

 • Gedragscode
  Veel organisaties stellen een gedragscode op, om duidelijk te maken welk gedrag gewenst is in de organisatie en wat medewerkers kunnen doen als ze ongewenst gedrag ervaren. Wij hebben voor jou, als werkgever alvast een sprekend voorbeeld gemaakt. Op de website vind je ook een invulbaar Word-document.
 • Posters
  Een grapje op zijn tijd op het werk moet kunnen. Maar wanneer iemand structureel voor gek wordt gezet op de werkvloer, is het niet grappig meer. De posters in de toolbox en de downloadbare beeldschermbeelden van de website helpen jullie om de aandacht te vestigen op ongewenst gedrag en het bespreekbaar te maken.
 • Dialoog-kaarten
  Hoe ga je om met ongewenst gedrag? Wat is de juiste aanpak? De dialoogkaarten in de toolbox helpen je het gesprek aan te gaan met werknemers, werkgevers en onderling. Elk kaartje bevat een situatie die zich ook in jouw organisatie kan voordoen. Wat zou jij doen?

Staat de aanpak van ongewenst gedrag op jouw lijstje voor 2023? Bestel dan vandaag nog de toolbox ongewenst gedrag.

EERDER VERSCHENEN TOOLBOXEN

Afgelopen jaar lanceerden we meerdere toolboxen. De allereerste was de Toolbox Balans tussen Privé en Werk en daarna volgde de toolbox Vitaliteit. Beiden een groot succes met lovende reacties!

In deze toolboxen vind je tips, trainingen en vouchers voor een betere balans tussen privé en werk en je krijgt concrete handvatten aangereikt om je medewerkers bewust te maken van het belang om te werken aan hun eigen duurzaam inzetbaarheid.

Meer weten over de toolbox Balans Privé en Werk? Klik hier.
Meer weten over de toolbox Vitaliteit? Klik hier.
Meer weten over de toolbox Financieel Fit? Klik hier.

PROGRAMMA VITAAL & VAARDIG

Dit programma voor duurzame inzetbaarheid is ontwikkeld voor ondernemers binnen VBZ. Doel is om medewerkers tot hun pensioen en op een gezonde en prettige manier, inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. Dit doen we door het aanbieden van een compleet programma inclusief begeleiding vanuit VBZ en Implicit.

Meer weten over het programma? Klik hier.

footerimage