Terugblik Inspiratiedag Vitaal & Vaardig

Medewerkers tot hun pensioen en op een gezonde en prettige manier, inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt, dát is het doel van het Programma Vitaal & Vaardig van VBZ. En dat doe je onder andere door medewerkers te boeien en te binden. Daarover gingen we op dinsdag 19 september in gesprek met leidinggevenden en HR-manager in de zoetwarenbranche tijdens de jaarlijkse Inspiratiedag.

3(1)

Boeien & Binden

Werken in de zoetwarenbranche is leuk en biedt volop kansen! Maar het is niet altijd even makkelijk dat over het voetlicht te brengen en alle collega’s ervan te overtuigen dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Boeien en binden is echt niet alleen een taak van HR, ook leidinggevenden en directieleden hebben er veel invloed op. Maar hoe activeer je je collega’s? Tijdens de Inspiratiedag deelden de deelnemers hun ervaringen en tips en werd hen in het theater een spiegel voorgehouden. Want hoewel salaris natuurlijk een belangrijk element is bij het boeien en binden van personeel, zijm werkplezier, trots en ontwikkeling minstens net zo belangrijk!

Proeverij

Het programma Vitaal en Vaardig biedt ondernemers in de zoetwarenbranche tools en middelen om duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie bespreekbaar te maken. Met verschillende toolboxen komen verschillende aspecten aan bod, zoals vitaliteit, de balans tussen werk en privé en financiële bewustwording. Tijdens de Inspiratiedag konden de deelnemers nader kennismaken met de toolboxen zelf op de informatiemarkt en kregen ze een voorroefje van de workshops die onderdeel uitmaken van de diverse toolboxen. Een korte proeverij, van stressless tot de workshop voor starters en van feedback geven tot de workshop werkplek trainer.

Benieuwd naar de presentaties? Die kun je hier nog eens terugkijken:

Feedback geven – Maurice Hilferink
Werkplek Trainer – Nienke Opsteeg
Stressless – Inge Bosma
Starters – Ineke Peeters

Toolbox Loopbaan, ontwikkeling en feedback

Op de informatiemarkt konden de deelnemers alvast kennismaken met de nieuwste toolbox: Loopbaan, ontwikkeling en feedback. Deze bevat loopbaanscan is dan een mooi startpunt, de Test-je-kennis dobbelsteen, een voucher voor de workshop Feedback Geven & Ontvangen (inclusief leuke verrassing) en een voucher voor de Workshop Werkplek Trainer. Alle deelnemers kregen de nieuwe toolbox mee naar huis.

Wil jij de toolbox ook ontvangen? Dat kan, bestel ‘m hier.   

footerimage